Укр

  1. Головна
  2. Архів
  3. Наукова праця в умовах сучасного світу
  4. Наукова стаття № 3

Перегляди  312 переглядів

Луценко Тетяна Миколаївна

  

ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ВИБОРУ ОСВІТНЬОЇ ПАРАДИГМИ СУЧАСНИМ ВЧИТЕЛЕМ БІОЛОГІЇ

  
Анотація:
в статті піднімається питання важливості вибору освітньої парадигми вчителями біології і обґрунтовується доцільність здійснення їх практичної освітньої діяльності на основах креативно-педагогічної парадигми   

Ключові слова:
парадигма, концепція, креативність, креативно-педагогічна парадигма   

Історичний науковий аналіз минулого показує, що піднесення будь-якого народу до вершин прогресу можливе за умови наявності в нього ментальності та неповторності. В їх формуванні особливе значення, як наголошують вітчизняні філософи, С. Гончаренко, М. Горлач, В. Кремень, та інші, мають феномени суспільного життя: гуманізм, мир, істина, добро, справедливість, творчість. Оскільки в останньому феномені закладена життєстверджуюча, зорієнтована на майбутнє, енергія, то однією із найбільш важливих ідей, які мають бути реалізовані в сучасній освіті, є творчість. Хоч і в різній мірі, але для кожної сучасної людини і, зокрема, учня вона має надзвичайне значення, адже саме творчість є тією неповторною причиною будь-якого розвитку та прогресу [ 4, 6, 7, 8, 9].

  
Наукова праця в умовах сучасного світу. Київ, Україна.   

Посилання для цитування:

Луценко Тетяна Миколаївна. ТЕОРЕТИЧНІ ЗАСАДИ ВИБОРУ ОСВІТНЬОЇ ПАРАДИГМИ СУЧАСНИМ ВЧИТЕЛЕМ БІОЛОГІЇ // ''Наукова праця в умовах сучасного світу'' (міжнародна наукова конференція). ISBN 978-617-8082-31-1. Київ, Україна. С. 15 - 24. 2021 р. // Електронний ресурс: https://academconf.com/article/22 (дата звернення: 27.07.2024 р.)


Повна версія статті PDF

© 2021