Укр

  1. Головна
  2. Архів
  3. Наукова праця в умовах сучасного світу
  4. Наукова стаття № 4

Перегляди  328 переглядів

Поточняк Вероніка Андріївна

  

ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ МОТИВАЦІЇ ПЕРСОНАЛУ В ОРГАНІЗАЦІЇ

  
Анотація:
статтю присвячено проблемі формування системи мотивації персоналу в організації. Викладено основні теорії мотивації персоналу, зокрема теорія ієрархії потреб А. Маслоу та двофакторна теорія Ф. Герцберга. Констатовано, що однією з найкращих сучасних систем мотивації є стратегія Total Rewards. Розглянуто систему мотивації Total Rewards на прикладі однієї з провідних компаній світу – транснаціональної корпорації Google.   

Ключові слова:
ієрархія потреб, мотиваційні принципи, мотиваційні фактори, мотивація персоналу, система мотивації   

Мотивація – аспект ефективної роботи, без якого не обходиться жодна корпорація, підприємство та навіть маленька фірма. Монотонний характер роботи без видимого зростання притупляє ентузіазм співробітників. Мотивація, а саме її окремі компоненти та складові присутні в будь-якому колективі, навіть якщо ніхто про це не замислюється та не створює систему. І коли мотивація існує лише в такому стихійному вигляді, вона не приносить тих результатів, які повинна приносити. Коли цій нетривіальній речі не приділяється достатньої уваги, підприємство ризикує втратити цінні кадри, а потім і все інше за принципом карткового будинку. Таке нехтування одним із п’яти основних принципів менеджменту – одна з великих помилок. Інша помилка, вже за наявності певної системи чи за наявності бажання її створити та впровадити в життя, – нерозуміння або невзяття до уваги теорії мотивації, способів впливу на підлеглих тощо, тобто теоретичної бази. Значний внесок у дослідження проблеми мотивації персоналу та розробку теорій мотивації зробили такі зарубіжні вчені: А. Маслоу, Ф. Герцберг, Д. МакКлелланд, В. Врум, Л. Портер, Е. Лоулер, Д. Мак-Грегор, С. Адамс. Деякі аспекти цієї проблеми вивчали вітчизняні науковці: А. М. Колот, С. О. Цимбалюк, З. О. Манів, І. М. Луцький, Й. М. Петрович, А. Ф. Кіт та ін.

  
Наукова праця в умовах сучасного світу. Київ, Україна.   

Посилання для цитування:

Поточняк Вероніка Андріївна. ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ МОТИВАЦІЇ ПЕРСОНАЛУ В ОРГАНІЗАЦІЇ // ''Наукова праця в умовах сучасного світу'' (міжнародна наукова конференція). ISBN 978-617-8082-31-1. Київ, Україна. С. 25 - 35. 2021 р. // Електронний ресурс: https://academconf.com/article/23 (дата звернення: 27.07.2024 р.)


Повна версія статті PDF

© 2021