Укр

  1. Головна
  2. Архів
  3. Вісник науки № 7-2022
  4. Наукова стаття № 5

Перегляди  18 переглядів

Світлик Мар’яна Юріївна

  

ВИКОРИСТАННЯ ОСВІТНЬОЇ ПЛАТФОРМИ MATIFIC НА УРОКАХ МАТЕМАТИКИ

  
Анотація:
в роботі наведено структуру навчальної платформи та її опис, подані педагогічні принципи та наведені переваги користування навчальною платформою Matific   

Ключові слова:
освітня платформа, математика, дистанційна форма навчання, здобувачі освіти   

УДК 004

Світлик Мар’яна Юріївна

студентка кафедри теорії ймовірностей і математичного аналізу

Державний вищий навчальний заклад

Ужгородський національний університет

(Ужгород, Україна)

 

ВИКОРИСТАННЯ ОСВІТНЬОЇ ПЛАТФОРМИ

MATIFIC НА УРОКАХ МАТЕМАТИКИ

 

Анотація: в роботі наведено структуру навчальної платформи та її опис, подані педагогічні принципи та наведені переваги користування навчальною платформою Matific.

 

Ключові слова: освітня платформа, математика, дистанційна форма навчання, здобувачі освіти.

 

Зважаючи на сьогоднішню ситуацію постала проблема дистанційного навчання. Можна використовувати різні додатки для комунікації із здобувачами освіти, але більш зручно працювати на одній платформі. Зараз нікого не здивуєш примітивними прикладами, які розв’язуються за допомогою підстановки формул або за певним способом. Щоб заохотити здобувачів освіти вивчати новий матеріал потрібно використовувати у своїй роботі нові технології, подавати матеріал в ігровій формі, ось де стане у пригоді навчальна платформа Matific.

Matific розроблено командою експертів в області освіти для закріплення здобувачами освіти  концептуального розуміння при вивченні математики у 1-6 класах та підготовці до школи. Matific взаємодіє із здобувачами освітими через захопливу навчальну платформу, яка осягає навчальну програму з математики та дає здобувачам освіти можливість засвоювати матеріал в ігровій формі, стимулюючи при цьому мислення.

Matific пропонує численні адаптивні тести, що перевершують традиційні тести, орієнтовані на заучування. Тести Matific є адаптивними та інтерактивними, орієнтованими на розвиток здатностей до логічного мислення та дій. Тести можна роздрукувати й використовувати у різноманітних формах навчання, під час групового обговорення або домашній роботі. Епізоди є інтерактивними навчальними середовищами, в яких здобувачі освіти мають можливість навчатися через дію. Всі епізоди заохочують до дослідження та розв’язання задач.

Лабораторії Matific — це інтерактивні середовища, за допомогою яких вчителі й здобувачі освіти досліджують математичні концепції та прийоми. Лабораторія Matific не вимагає від здобувача освіти певної відповіді, вона дає змогу досліджувати ті чи інші властивості у власному темпі.

Арифметичні задачі Matific розвивають здібність здобувачів освіти  застосовувати свій зростаючий рівень математичних знань у реальних ситуаціях. Завдання невичерпні, підвищують рівень критичного мислення здобувачів освіти і дають вчителям можливість точно оцінювати ступінь розуміння кожного здобувача освіти. Matific пропонує здобувачам освіти формулювати, моделювати та вивчати численні підходи до розв’язування задач, що призводить до вироблення чітких стратегій для пошуку рішень і перевірки своїх відповідей.

Matific дозволяє відстежувати успіхи всіх здобувачів освіти через звіти в реальному часі. Окрім того, можна переглядати успіхи здобувачів освіти за окремими темами або пунктами державних стандартів тa  навчальної програми.

У компактній наочній формі можна побачити історію активності кожного здобувача освіти, успіхи та рекомендовані для подальшого виконання завдання. При бажанні автоматично призначені вправи можна легко змінювати.

Педагогічні принципи, на яких базується Matific:

Чому потрібно обирати саме Matific:

На мою думку, з такою навчальною платформою, як Matific вивчення математики стане більш цікавим та прогресивним. Адже навчальне середовище побудоване на інтересах здобувачів освіти та подане в ігровій формі, що привертає увагу у рази більше, ніж звичайні вправи або тести. Вивчення математики з навчальною платформою Matific стане більш цікавим та принесе різноманіття на уроках, що так зараз потрібно здобувачам освіти.

 

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ:

 

  1. https://www.matific.com/ua/uk/home/

 

Svetlik Mariana Yurievna

student of the Department of probability theory and mathematical analysis

State Higher Education Institution

Uzhgorod National University

(Uzhgorod, Ukraine)

 

USING THE EDUCATIONAL PLATFORM

MATIFIC IN MATH LESSONS

 

Abstract: the paper presents the structure of the learning platform and its description, presents pedagogical principles and provides advantages of using the Matific learning platform.

 

Keywords: educational platform, mathematics, distance learning, applicants for education.

  
Номер журналу Вісник науки № 7-2022   

Посилання для цитування:

Світлик Мар’яна Юріївна. ВИКОРИСТАННЯ ОСВІТНЬОЇ ПЛАТФОРМИ MATIFIC НА УРОКАХ МАТЕМАТИКИ // ''Вісник науки'' № 7-2022. ISSN 0236-4115. С. 35 - 38. 2022 р. // Електронний ресурс: https://academconf.com/article/300 (дата звернення: 18.05.2024 р.)


Повна версія статті PDF

© 2022