Укр

  1. Головна
  2. Архів
  3. Науковий старт 2023
  4. Наукова стаття № 19

Перегляди  25 переглядів

Гарбузова Євгенія Олександрівна, Журавель Олександр Анатолійович

  

СФЕРА ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ТА ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ

  
Анотація:
в роботі розглянуто питання законодавчого закріплення та взаємодії сфери фізичної культури і спорту з правоохоронними органами, а також важливість фізичної підготовки на службі в поліції   

Ключові слова:
фізична культура і спорт, правоохоронні органи, підстави та завдання   

УДК 796

Гарбузова Євгенія Олександрівна

курсант 3го курсу Навчально-наукового інституту права

та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

(Дніпро, Україна)

 

Науковий керівник:

Журавель Олександр Анатолійович

викладач кафедри спеціально-фізичної підготовки,

кандидат юридичних наук

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

(Дніпро, Україна)

 

СФЕРА ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ

ТА ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ

 

Анотація: в роботі розглянуто питання законодавчого закріплення та взаємодії сфери фізичної культури і спорту з правоохоронними органами, а також важливість фізичної підготовки на службі в поліції.

 

Ключові слова: фізична культура і спорт, правоохоронні органи, підстави та завдання.

 

В останні роки особлива увага приділяється питанням зміцнення фізичного та духовного здоров’я не лише людини чи суспільства, а й держави в цілому. Для забезпечення захисту прав і свобод людини і громадянина, суспільних інтересів тощо, виступають правоохоронні органи в особі держави. Тому відповідний рівень фізичної підготовки є однією з обов’язкових вимог підготовки працівників правоохоронних органів.

Підставою для обговорення даного питання є законодавче підґрунтя. Місце фізичної культури і спорту у діяльності правоохоронних органів закріплено у статті 30 Закону України «Про фізичну культуру і спорт». Таким чином, законодавець наголошує, що фізична підготовка є невід’ємною складовою загальної системи навчання і виховання особового складу та має на меті забезпечення їх фізичної підготовленості до професійної діяльності. Важливим фактором підвищення боєздатності при виконанні поставлених завдань є фізична підготовка працівників правоохоронних органів. Водночас, якість фізичної підготовленості кожного працівника правоохоронних органів враховується при призначенні його на відповідну посаду, а також при присвоєнні чергових спеціальних та військових звань [1].

Основними завданнями фізичної підготовки є: розвиток і постійне вдосконалення витривалості, сили, швидкості, оволодіння навичками рукопашного бою, зміцнення здоров’я та підвищення стійкості організму до несприятливих факторів професійної діяльності тощо.

Окремо відзначимо, що також уповноваженні структурні підрозділи забезпечують організацію фізичної підготовки та проведення різних заходів для працівників.

Зокрема, можна виділити, що в Конституція України формуються правові засади щодо фізичної підготовки правоохоронних органів [2]. Ця нормативна база знаходиться у розділі ІІ Конституції України, де закріплюються основні конституційні права та обов’язки людини і громадянина, а саме: ««кожен має право на охорону здоров’я. …Держава дбає про розвиток фізичної культури і спорту» (ст.49). При цьому «права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави» (ст.3).

Очевидно, що забезпечення останнього стає можливим лише за умови відповідної фізичної підготовки посадових осіб, для яких захист прав і свобод громадян є першочерговим завданням [3].

Розуміється, що Конституція України не є основним нормативно-правовим актом, що регулює поставлене питання, але вона є основою у прийнятті законів та підзаконних актів, які визначають принципи реалізації.

Для забезпечення якісної підготовки майбутніх фахівців правоохоронних органів, вихованню необхідних морально-вольових якостей, достатньої фізичної підготовки викладається дисципліна «Спеціальна фізична підготовка», яка містить елементи фізичного виховання та підготовки, і має не тільки професійне, а й загальнорозвиваюче спрямування.

У висновку сміливо можемо сказати, що правоохоронні органи є суб’єктами сфери фізичної культури і спорту, а у свою чергу, фізична культура займає важливе місце у професійній діяльності правоохоронних органів.

 

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ:

 

  1. Про фізичну культуру і спорт : закон України від 24 груд. 1993 р. № 3808-XII // Відомості Верховної Ради України. – 1994. – № 14. – Ст. 80.
  2. Конституція України // Відомості Верховної Ради України. –1996. – № 30. – Ст. 141.
  3. Ковальов І. М. Правоохоронні органи як суб’єкти сфери фізичної культури і спорту /І. М. Ковальов // Право і безпека. – 2012. –Вип. 2 (44). – С. 49-53.

 

Harbuzova Evgeniya Oleksandrivna

Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs

(Dnipro, Ukraine)

 

Scientific advisor:

Plakhotny Artyom Pavlovich

Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs

(Dnipro, Ukraine)

 

THE SPHERE OF PHYSICAL CULTURE

& SPORTS & LAW ENFORCEMENT BODIES

 

Abstract: the work examines the issue of legislative consolidation and interaction of the sphere of physical culture and sports with law enforcement agencies, as well as the importance of physical training in police service.

 

Keywords: physical culture and sports, law enforcement agencies, grounds and tasks.

  
Науковий старт 2023. Київ, Україна.   

Посилання для цитування:

Гарбузова Євгенія Олександрівна, Журавель Олександр Анатолійович. СФЕРА ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ І СПОРТУ ТА ПРАВООХОРОННІ ОРГАНИ // ''Науковий старт 2023'' (міжнародна наукова конференція). ISBN 978-970-8301-13-7. Київ, Україна. С. 99 - 102. 2023 р. // Електронний ресурс: https://academconf.com/article/505 (дата звернення: 20.05.2024 р.)


Повна версія статті PDF

© 2023