Укр

  1. Головна
  2. Архів
  3. Науковий старт 2023
  4. Наукова стаття № 20

Перегляди  22 переглядів

Шульга Анастасія Євгенівна, Журавель Олександр Анатолійович

  

ВАЖЛИВІСТЬ СПЕЦІАЛЬНОЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ У ВІЙСЬКОВИЙ ПЕРІОД

  
Анотація:
в роботі розглянуто особливості та принципи фізичного виховання поліцейських та військовослужбовців   

Ключові слова:
фізичне виховання, підготовка, заклади, професійна підготовленість, фізичний стан   

УДК 796

Шульга Анастасія Євгенівна

курсант 3го курсу Навчально-наукового інституту права

та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

(Дніпро, Україна)

 

Науковий керівник:

Журавель Олександр Анатолійович

викладач кафедри спеціально-фізичної підготовки,

кандидат юридичних наук

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ

(Дніпро, Україна)

 

ВАЖЛИВІСТЬ СПЕЦІАЛЬНОЇ

ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ У ВІЙСЬКОВИЙ ПЕРІОД

 

Анотація: в роботі розглянуто особливості та принципи фізичного виховання поліцейських та військовослужбовців.

 

Ключові слова: фізичне виховання, підготовка, заклади, професійна підготовленість, фізичний стан.

 

У світі є багато держав різних розмірів, і кожна повинна мати свою армію. Армія захищає інтереси держави, коли дипломати не в змозі захистити її бойовими чи іншими способами.

Хоча Організація країн Варшавського договору зникла, а соціалістичних країн більше не існує, все ще існує НАТО (Східно-атлантичний альянс). Кожна країна має свою причину для зацікавлення, і будь-яка людина, яка живе в нашій країні, може мати кількох друзів у Західній Європі чи США. Люди, які мають вплив, формують соціально-економічні тенденції, а політики використовують їх, щоб керувати світом. Іноді інтереси наших держав можуть конфліктувати, і наші люди можуть битися з іншою групою людей з іншого штату в іншій країні. Люди, які формували ці течії, завжди залишаються в тіні, і невідомо, чи зіткнуться наші держави завтра [1, c. 2].

Щоб знати, що людина може зробити фізично, наскільки добре вона може впоратися з собою в ближньому бою, важливо знати про рівень підготовки суперників. Ці знання можуть допомогти ознайомитися з різними методами фізичної підготовки та зрозуміти, чого очікувати у фізичній конфронтації.

Фізичне виховання і спорт солдатів та поліцейських , особливо у період особливого розпорядження (військовий або надзвичайний стан) слід розглядати не тільки з точки зору того, хто з особового складу добре вміє бігати, стрибати або плавати. Це також слід враховувати на рівні розвитку знань і навичок, розвитку ставлення, розвитку сили волі та того, як організована діяльність призводить до міцного фізичного стану для якісної роботи офіцера. Це обов'язок перед країною [2, c. 48].

Система фізичного виховання у вищих навчальних закладах України відповідає за зміцнення здоров'я, підвищення загальної та спеціальної професійної підготовленості, формування вміння використовувати спортивні та фізкультурні засоби в повсякденному житті. Це може допомогти людині зберегти високу працездатність, бути готовим до бою, відновитися після фізичного та психічного виснаження. Це є одне з найважливіших завдань.

Не тільки фізичне виховання та тренування корисні для здоров’я, є багато інших інструментів, які можна використовувати під час базової підготовки та індивідуальних вправ. Ці засоби мають бути використані для вдосконалення психофізичних якостей, підвищення самостійкості організму, підвищення працездатності дихальної, нервової та серцево-судинної систем, використання на повну потужність сучасної військової техніки та тактики [3, c. 80].

У центрі уваги підготовки службовців завжди була і залишається мета вдосконалення професійної спеціальної фізичної підготовки. Потреба в добре підготовлених військовослужбовцях та поліцейських, здатних виконувати бойові завдання, посилила увагу до вдосконалення фізичної та професійної підготовки воїнів. На жаль, недостатньо доступних технологій для створення такої готовності, що є одним із протиріч, яке необхідно вирішити.

Якою б сучасною не була техніка, успіх бойових дій залежить від підготовленості солдатів, які керують технікою. Це пов’язано з тим, що військовослужбовці Збройних Сил України та поліцейські Національної поліції України під час участі у миротворчих діях та в даний період нашого часу мають бути у високій бойовій готовності. Психологічний, фізичний і моральний стан, а також професійна підготовленість воїнів мають бути на високому рівні, за для того, щоб боронити країну від агресора.

Оскільки військові дії стають все більш інтенсивними та тривалими, солдати повинні бути у кращій фізичній формі, ніж будь-коли. Хоча після революції у військовій справі потреба у фізичній підготовці не зменшилася, вона фактично зростає [4].

Сучасні бойові дії дуже негативно впливають на здоров’я та розумові здібності солдатів. Це може негативно вплинути на ефективність стрільби, маневрування та використання спорядження та зброї. Кількість і розмір тягарів, які несе солдат, стан здоров’я, рівень фізичної підготовки, фізичний зріст відіграють роль у тому, наскільки знижується їхня боєздатність [5, c. 25].

Збройні сили наймогутніших країн НАТО формують уявлення про фізичну готовність на початку військової кар’єри. Ці ідеї зосереджені на розвитку фізичних і психологічних якостей, а також навичок, які можуть бути використані в армії, щоб дозволити солдату добре працювати в багатьох різних умовах, включаючи дуже високу або низьку температуру.

Кращі країни НАТО мають різні підходи до фізичної підготовки. Це має дати зрозуміти, як покращити систему фізичної підготовки в Збройних Силах України [6, c. 72].

 

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ:

 

  1. Андрес А. С. Удосконалення фізичної підготовки багатоборців військово-спортивного комплексу : автореф. дис. ... канд. наук з фіз. вихов. і спорту : [спец.] 24.00.01 «Олімпійський і професійний спорт» / А. С. Андерс. – Львів, 2006. – 22 с.
  2. Ендальцев Б. В. Влияние физических упражнений на формирование адаптационных реакций организма человека / Б. В. Ендальцев, В. Д. Мавроматис, Т. В. Альмамбетов : тезисы докл. итоговой науч. конф. за 2003 г. – СПб. : ВИФК, 2004. – С. 47–49.
  3. Поддубный О. Г. Диференциальный подход к физической подготовке военнослужащих различных профессиональных груп в зависимости от условий и требований военно-профессиональной деятельности к их физическому состоянию / О. Г. Поддубный, Г. Н. Сухорада, В. Н. Кирпенко // Физическое воспитание студентов. – 2009. – No 2. – С. 79–83.
  4. Петрачков О. Аналіз взаємозв’язку між фізичною та професійною підготовленістю у військовослужбовців різних військових спеціальностей / О. Петрачков // Теорія і методика фізичного виховання і спорту. – 2007. – No 4. – С. 67–69.
  5. Розвідка в батальоні : навч.-метод. посіб. / В. А. Ожаревський, В. В. Панасюк, І. В. Польцев, В. Г. Си- ниця. – Львів : АСВ, 2014. – 112 с.
  6. Тимчасова настанова з фізичної підготовки у Збройних силах України (НСТ-2014). – К. : М-во оборони України, 2014. – 158 с.

 

Shulga Anastasia Evgenivna

Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs

(Dnipro, Ukraine)

 

Scientific advisor:

Zhuravel Oleksandr Anatoliyovych

Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs

(Dnipro, Ukraine)

 

THE IMPORTANCE OF SPECIAL PHYSICAL

TRAINING DURING THE MILITARY PERIOD

 

Abstract: the work examines the peculiarities and principles of physical education of policemen and military personnel.

 

Keywords: physical education, training, institutions, professional readiness, physical condition.

 

  
Науковий старт 2023. Київ, Україна.   

Посилання для цитування:

Шульга Анастасія Євгенівна, Журавель Олександр Анатолійович. ВАЖЛИВІСТЬ СПЕЦІАЛЬНОЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ У ВІЙСЬКОВИЙ ПЕРІОД // ''Науковий старт 2023'' (міжнародна наукова конференція). ISBN 978-970-8301-13-7. Київ, Україна. С. 103 - 107. 2023 р. // Електронний ресурс: https://academconf.com/article/506 (дата звернення: 20.05.2024 р.)


Повна версія статті PDF

© 2023