Укр

  1. Головна
  2. Архів
  3. Робота вченого в Україні і світі
  4. Наукова стаття № 1

Перегляди  312 переглядів

Чеботар Тетяна Вікторівна

  

МАККАРТИЗМ ЯК ПРЕЦЕДЕНТНИЙ ФЕНОМЕН В АМЕРИКАНСЬКІЙ ЛІНГВОКУЛЬТУРІ

  
Анотація:
у статті проаналізовано функціонування прецедентного імені «McCarthy» та похідного від нього поняття «McCarthyism» у медійному дискурсі США у період з 1950-их років до нашого часу, досліджено деривативи зазначеного антропоніму, що використовуються в американських медіа, та засоби метафоричної концептуалізації поняття «McCarthyism» у медійних текстах   

Ключові слова:
маккартизм, прецедентний феномен, прецедентне ім’я, мас-медійний дискур   

Вступ. 50-ті роки ХХ століття ознаменувались одіозними суспільними процесами у США, пов'язаними із анти-комуністичною боротьбою або так званим маккартизмом (англ. McCarthyism). Політична діяльність сенатора від штату Вісконсин Джозефа МакКарті, який став символом борця проти «міжнародної комуністичної змови», сприяла формуванню атмосфери страху, залякування та суспільної параної у США. У тогочасних американських ЗМІ широко висвітлювалися гучні судові процеси проти комуністичних лідерів у США, почалися гоніння та арешти помітних суспільних діячів та митців, яких підозрювали у комуністичних зв’язках та шпигунстві.   
Робота вченого в Україні і світі. Київ, Україна.   

Посилання для цитування:

Чеботар Тетяна Вікторівна. МАККАРТИЗМ ЯК ПРЕЦЕДЕНТНИЙ ФЕНОМЕН В АМЕРИКАНСЬКІЙ ЛІНГВОКУЛЬТУРІ // ''Робота вченого в Україні і світі'' (міжнародна наукова конференція). ISBN 978-966-8381-31-1. Київ, Україна. С. 4 - 10. 2021 р. // Електронний ресурс: https://academconf.com/article/49 (дата звернення: 27.07.2024 р.)


Повна версія статті PDF

© 2021